• groentegeweld

Item rond Tuinen

 • Info

  Lokaal voedsel, ecologisch eten, weet wat je eet, … De afgelopen jaren zijn het modewoorden geworden. Steeds vaker wordt er ook echt werk van gemaakt. Zo heeft Weelde sinds kort Groentegeweld, een zelfoogstboerderij. Dirk en Willem, twee gasten die elkaar in het jeugdhuis van Merksplas leerden kennen, richtten er dit jaar Groentegeweld op. Samen met Martijn, een rasechte Weeldenaar zetten ze modewoorden om in realiteit.

  Het idee is even romantisch als idealistisch: groenten ecologisch produceren en die rechtstreeks aan de mensen van Weelde verkopen. Dat rechtstreeks mag je best letterlijk nemen; klanten van Groentegeweld komen zélf hun groenten oogsten: wanneer ze willen, zoveel ze nodig hebben en dat voor een vast bedrag per jaar.

  Groentegeweld is aan zijn eerste oogstseizoen bezig. Met boeren die niet echt boeren zijn (maar in de IT en PR zitten of leerkracht zijn), met een gebrek aan kennis en nul ervaring. Naïef? Totaal ondoordacht? Misschien, maar het slaat aan. 40 mensen uit Weelde eten nu groenten die bijna geen voedselkilometers hebben afgelegd. In 2017 trekken we dit op naar 60. We voelen dat er publiek is, we voelen dat de transitie bezig is!

 • Op de kaart

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.