• CSA-De-Plantentrekker

Item rond TuinenItem Tags: csa

 • Info

  De Plantentrekker is een zelfoogstboerderij gelegen in de idyllische en stille Kempen, met Geel als thuishaven van de twee boeren en hun veld.

  Via dit landbouwproject willen we de leden terug in contact brengen met het voedsel op hun bord, de gezelligheid van het boeren, de pracht van het oogsten en de vriendschap onder elkaar.

  CSA staat voor Community Supported Agriculture, wat betekent dat de gemeenschap de landbouw ondersteunt. Er is een wederzijds engagement tussen de deelnemers en de boer. De deelnemers kopen een oogstaandeel aan het begin van het seizoen. Zo is de boer verzekerd van zijn afzet. Doordat het aantal afnemers bekend is, wordt het teeltplan hier op afgesteld, zodat er geen voedseloverschotten zijn.
  Hoewel de boer en de deelnemers risico’s delen, is het risico toch miniem.  Het gaat om heel veel verschillende teelten die dan ook nog eens gespreid in de tijd gezaaid en geplant worden. Wanneer er een periode minder gunstige omstandigheden zijn voor een bepaalde teelt, komen er altijd weer nieuwe teelten die een grotere oogst geven dan verwacht.
  Op deze manier creëren we een onafhankelijke en duurzame voedselproductie voor en door de gemeenschap. De deelnemers krijgen inkijk in de bedrijfsvoering en inspraak in o.a. het teeltplan. Daarnaast zijn er workshops, boerderijfeesten en meewerkdagen.

 • Op de kaart

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.