• schoongewas03
 • schoongewas
 • schoongewas01

Item rond Tuinen

 • Info

  Elke Swift is de boerin en bezieler van Schoongewas, een zelfoogstboerderij in Rijkevorsel die werkt volgens de principes van CSA – community supported /shared agriculture. Letterlijk betekent dat landbouw gedragen/gedeeld door de gemeenschap. Dat dekt meteen de lading.

  Je kiest als deelnemer voor landbouw die op natuurlijke wijzen groente teelt. Landbouw die zorg draagt. Voor je hele gezin koop je een oogstaandeel. De prijs daarvan wordt bepaald door de grootte van je gezin en wordt betaald voor de aanvang van het teeltseizoen. In ruil daarvan mag je een heel jaar lang oogsten voor je gezin, wanneer en zo vaak als je zelf wil, binnen de afspraken. De deelnemer draagt op die manier mee het landbouwrisico, geniet van overvloed tijdens een goed seizoen, en draagt het verlies mee, wanneer er een teelt wat minder blijkt uit te vallen.

  Wanneer je oogst bij Schoongewas dan engageer je je ervoor om een ecologisch, duurzaam bedrijf mee op te bouwen om zo in het landbouwlandschap mee een stempel te drukken en actief mee die transitie in beweging te houden. Je krijgt in ruil daarvoor verse, gezonde seizoensgroenten, kleinfruit, bloemen en kruiden, het plezier van het oogsten zelf en de omgeving van het veld, het contact met je boer en de stiel van dichtbij ervaren, ook door je kinderen, sociale landbouw waar voedsel weer mensen dichterbij elkaar kan brengen, de kortste keten zonder voedselkilometers en dus ‘schoon’ in elke zin van het woord.

 • Op de kaart

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.