• Bona-Dea-3879222288

Item rond Tuinen

 • Info

  Onze weg naar een zelfvoorzienend leven in harmonie met de natuur begon in 2010. We kochten een stuk weiland en gaandeweg verdiepten we ons in ecologisch tuinieren en permacultuur. Ons stuk grond is bijna een ha groot, dus nemen we de tuin stap voor stap onder handen.

  Momenteel zijn we volop bezig met de aanleg van weer enkele nieuwe stukken. Afgelopen jaar heeft onze moestuin alle aandacht gekregen, in het nieuwe seizoen komen er twee serres bij en wordt onze medicinale kruidentuin en fruittuin aangelegd.

  Bona Dea is ontstaan uit het verlangen naar een zelfvoorzienend leven. Onze pluktuin is daarom in de eerste plaats gericht op het kweken van groenten en fruit voor ons eigen gezin. We hebben ook enkele kippen die ons voorzien van eitjes, een witte melkgeit die ons melk levert en een aantal ganzen en schapen die ons helpen om het gras kort te houden.

  Onze plannen voor de toekomst zijn om Bona Dea om te toveren tot een speel- en leerparadijs voor kinderen. Een plaats waar ze vrijuit kunnen ravotten, en toch ook een aantal basisdingen leren, die in onze huidige maatschappij niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Omdat we er vanuit gaan dat een kind dat opgroeit met de natuur, later ook respect zal hebben voor die natuur en zo mee zorg zal dragen voor een leefbare aarde.

 • Op de kaart

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.